0

Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii – smak, wartości odżywcze i rzemiosło PDF Ebook EPUB MOBI

(Last Updated On: 17 maja 2017)

Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii – smak, wartości odżywcze i rzemiosło PDF

Pobierz :

pobierzpdf

Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii – smak, wartości odżywcze i rzemiosło

Opis

Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!

Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie.

Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.
Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni!

Pobierz :

pobierzpdf

Katz Ellix Sandor
http://www.empik.com/dzika-fermentacja-zywe-kultury-bakterii-smak-wartosci-odzywcze-i-rzemioslo-katz-ellix-sandor,p1141599585,ksiazka-p

admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *